"Setiap airmata yang mengalir mampu menghilangkan rasa tertekan"

EP11-AKU SEORANG BLOGGER


sambungan daripada - EP10-AKU SEORANG BLOGGER



Hakim memandang ke arah suara itu .

Alangkah terkejutnya Hakim apabila melihat Ilya yang memangilnya .

Hakim terpaku seketika .

Ilya kelihatan anggun sekali memakai baju kurung moden berwarna putih . Kecantikkan gadis itu makin terserlah . Tergugat iman Hakim dibuatnya . 'Kalaulah dia ni jadi bini aku' , bisik nakal hati Hakim .

"Apa kau buat kat sini ?!!" , tanya Ilya dengan nada yang agak kasar .

Hakim tergamam untuk kali kedua . Tidak mengangka gadis yang selama ini 'lemah lembut' baginya , bolah bersikap kasar padanya .

"Agak2 lah wei , salam tak ada terus serang aku ?" lawan Hakim .

"Arrh , kalau dengan kau tak perlu semua tu ! Apa kau nak ?!" , lagi sekali Ilya bersikap kasar .

"Salahkah aku datang ? Salahkah jika aku ingin melihat kau bahagia ? Salahkan jika aku ingin mengucapkan selamat berbahagia pada kawan aku ?" , bertubi2 soalan yang diajukan Hakim pada Ilya .

Dalam diam , hati Hakim terguris dengan sikap Ilya . Hatinya sebak , dia terasa seperti hendak menangis !

'Cover2 ! Jangan lemah depan minah ni ! Control macho kau tu sikit !' , bisik hati Hakim .

Namun begitu , Ilya telah dapat membaca raut wajah Hakim . Ilya tersenym puas . Ternyata rancangan dia dan Fariq berjalan dengan lancar .

"Sejak bila aku berkawan dengan kau ?!!" , bentak Ilya .

Fuh , hilang semua keayuan Ilya ketika itu .

'Pergh , ganas juga rupanya minah ny ! Tak sangka aku !' , sekali lagi hati Hakim berbisik .

Pada masa yang sama , kelihatan seseorang sedang tertawa berdekeh dekeh sambil memerhatikan tingkah laku mereka berdua disebalik langsir ...................



Sambungannya di EP12-AKU SEORANG BLOGGER


Read more...

Aksi gila nafsu di BCR


Tengah sedap kami berchatting tibe muncul pulak si hamba Allah ni.. adeh, memang tak bole blah. Tanpa segan silu terus promote nak isap kote. Warh, aku punye la pelik, takkan ada perempuan yang sanggup nak gadaikan maruah dia free2 macam tu? bohsia pun dah pandai mintak upah sekarang ni.
Tapi bagus nye BCR ni, semua chatters boleh block atau warn nick dia neh, so Ramai jugak antara chatters yang Sudi untuk memblock nick dia neh.
dan ada juga yang sanggup untuk memberi warn kepada gadiscomel ini?
persoalannya sekarang, siapakah dia?
apakah jantina nya? biarkan ia menjadi misteri .

Kepada semua, elakkan lah perkara ini.

apa pendapat anda?
=)

Read more...

Pencarian 100 blogger malaysia tegar


jom sertai misi ni?? hehe....

First : Pengalaman yang tidak boleh dilupakan ketika blogwalking
antara pengalaman yang tidak booleh dilupakan ketika blogwalking ialah dimana tengah asyik berblog walking, tak sedar yang boy da lawat blog tu 3 kali. hehe.. tak boleh lupa jugak masa blogwalking bleh pulak jumpa blog kawan, betol-betol punya kawan.. yakni black! my bff. ta pnh tao pon dye ada blog!

itu sahaja.

kepada pembaca yang sudi membaca. untuk join sila klik gambar atau [klik sini]

sekian..
assalamualaikum...
thanks kepada blog anak mama yg sudi jemput boy join.. =)

Read more...

Nuffnang aku meningkat!



haha.. setelah 3 bulan rasanya aku bersama nuffnang..
iniyang aku dapat..
yes! RM1.00..

hahaha.. ok la tuh..
kalau tak pon asyik 25c jer....
lepas 25c naek rm1 pulak..
ahahaha..
ni baru naik rm 1...
penat pulak weh..
kui2..
tapi takpa ...
usaha perlu diteruskan..

Read more...

Dari tersirat kepada dunia maya


Aku tak kisah sudah korang nak kata apa pon mengenai diriku..
kau kata lah apa pun..
aku tetap begini...
kau datang aku sambut..
kau tak panggil aku bla...
biarlah korang nak kata aku sombong ke apa ke...
yang pasti aku tanpa korang aku mampu hidup...
sendirian..
solo..
kalau dulu aku penat menjaga hati korang..
kalau dulu puas aku mengikut karenah korang...
kalau dulu sanggup berhabis uang kerana korang...
itu kerana dulu aku menganggap korang lah kawan aku..
yang boleh ditumpang tidak kira susah atau senang..
namun ternyata tidak...
indar khabar dari rupa..
saat diperlukan aku dicari...
saat tidak diperlukan....
aku tidak dicari....
kini...
biar lah aku sendirian...
dibuai ombak kehidupan yang penuh sengsara...
dihanyutkan dengan air mata....
ditenggelami dengan perasaan bersalah....

Read more...

Tips elak sakit tengkuk ketika online di atas katil


Hobi aku ialah online di atas katil bersama dengan notebook ku..
haha..
so time aku online tu aku selalu sangat saket tengkuk..
dah berbulan-bulan aku online di atas katil ..
aku jumpa satu cara bagaimana nak mengelak perkara ini berlarutan.. haha..
ok.. lihat gambar dibawah :-


ini ialah cara yang aku gunakan..
letak bantal banyak-banyak bawah pc korang supaya sama tinggi dengan paras bahu korang..
so.. kurang la sakit tengkuk nya.. hehe..
tu sahaja ..
sekian terima kasih..

ada tips lain? boleh la kongsi..

Read more...

Perkara yang aku suka & tak suka ketika blogwalking




Aku ini ialah seorang blogger yang boleh la dikatakan baru juga dalam dunia maya ini..
banyak benda yang perlu lagi aku pelajari...
aku suka blogwalking hehe....
ni senarai yang aku suka dan tidak suka ketika blogwalking yang ingin aku kongsikan..

Senarai yang aku suka ketika blogwalking :-

  1. Dapat info menarik dan terkini yang aku tak tahu
  2. dapat tengok blog orang lain dan perasaan ingin buat macam blog dia membuak
  3. Belajar sesuatu benda yang baru
  4. Boleh promote blog kalau terjumpa peti iklan percuma selama 5jam
  5. Boleh jumpe contest-contest yang baru
  6. Boleh jumpa kawan baru..
  7. Jumpa balik blog yang pernah aku blogwaking
  8. Dapat jumpa lagu yang tak pernah aku dengar
  9. dapat bagi makan kura-kura & ikan .. hoho
  10. Dapat jumpa website nak ping entry yang baru! hehe
Senarai yang aku tak suka ketika blogwalking :-
  1. Bila page blog yang aku bukak tu load terlalu lama (pakai broadband la katakan)
  2. Nak tekan sesuatu button terhalang oleh widget dan nuffnang tergantung
  3. Ayat yang digunakan di dalam entry tidak dapat difahami oleh aku
  4. Kaler Font entry sama dengan kaler background
tu je la kot yg ingin aku kongsikan setakat ini..
huhu..
apa pendapat anda? +)


Read more...

nurkilan yang patut dibace!

Sedang aku berblogwalking merantau seantero alam ini..
aku terjumpa pula satu karangan eh, puisi atau lebih dikenali sebagai nurkilan..
betul la kan?
aku tak tahu la kenapa dengan nurkilan ini..
aku merasakan ea amat menyentuh kalbu dan dunia batin ku..
haha.. sila baca disini


tidak perlu lah aku nak copy...
just klik kat link tu k..
=)
5 star for him

Read more...

Menang kontest kali pertama

Korang ingat lagi tak aku pernah join contest ni.. Senyum sampat telinga aku bila aku diumumkan sebagai pemenang poster lelaki serius..
ape-ape pon sempoi la kontest brader hakimzailan ni..
masa tarikh pengumuman tuh.. post demi post mesti anda takhluki haha..
dye nak buat macam surprise gitu..
tapi memang berdebar2 pon masa tu..
haha..
mula-mula tu tak pandang atas da.. terus pandang bawah..
sebab kepala dah fikir tak menang kontest ni..
sekali tak jumpa..
pandang atas..
la.. kat atas rupanya nama aku..
hoho.. =)
thank a lot bro HAKIM ZAILAN and their JURI-JURI and also to all my SUPPORTER..


Read more...

Jom kita bertukar link disini?



Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...