"Setiap airmata yang mengalir mampu menghilangkan rasa tertekan"

Hutan Lipur Kanching ( Air Terjun La Wei! )

Gambar dipetik dari google
Air terjun kanching

      Assalamualaikum dan selamat pagi!
      Wah, pagi-pagi lagi dah update entry, cadangnya nak update entry malam tadi, tapi badan terlampau penat dan penat sesangat. Balik-balik je terus mandi then baring, tak sampai beberapa saat. Aku rasa dah pagi? HAHA... 

       Korang pernah tak dengar Hutan Lipur Kanching? Semenjak dua menjak ni tempat tu semakin famous semenjak air dia jernih. Semalam aku baru je pergi, hehe.. ni la yang aku nak cerita ni, dalam banyak-banyak  tempat, aku rasa, sini la yang paling best , sebab apa? sebab dekat dengan rumah aku. hehehe..

       FYI, waterfall ni ada tujuh tingkat dan yg paling best atas sekali sebab ada jambatan yang melintasi air terjun. Try la google image tengok.. (^_^). Semalam, kiteorang perfi tepat-tepat 10 orang, ramai la jugak kan, 5 orang lelaki dan 5 orang perempuan, semua yang follow tu happening-happening gila!

        Macam-macam agenda yang dapat dilihat semalam, semua happening, makanan! hmm.. dua ekor ayam tuh, campur dengan mee goreng 10 bungkus, dan air berbotol-botol, mesti korang nak cakap : (diorang ni melantak ke apa?) Hehehe, yeap, mmg kiteorang melantak, membesarkan badan. Hihi

         Lagi satu nak cakap, yuran masuk dia RM1 satu kepala dan RM2 untuk parking(kereta) motor tak tahu la pulak kan, rasa nya free kot. Actually aku tak tahu dah nak cerita apa dah, nak tunjuk gambar pun, gambar takde, henset pun semua sayang, takut celup dalam air le tuh. BTW, sila la jatuh kan komen2 anda tu, Nanti kalau ada tempat lain lagi yang aku menjelajah aku update lagi ya! Satu Malaysia dah aku pusing! (^_^) insyallah hujung tahun ni atau awal tahun depan aku akan bergerak ke krabi island, aku nak buat budget spend, modal tak banyak dalam 1k termasuk passport dan Souvenior, nak ikut? Joomla! 

Read more...

yes aku pergi putajaya? So What!

Assalamualaikum dan selamat malam
Photo Credit to Shiela Azwir

        Sepuluh kali aku baca title tu, aku rasa macam title tu gedik pun ada, macam tengah marah pun ada. Ah, biarlah, yang penting title tu ada kene mengena dengan entry kali ini, bukan macam sebelum ni, title tak ada kena mengena langsung. Kali ni aku nak cerita pengalaman aku hari sabtu malam. Actually(cewah..), aku dan member2 aku hantar la member aku ni kat area2 sogo sebab dia nak pulang, katanya demam lah kan, aleh2 dalam facebook keluar gambar dia sambut hari ibu.. -_-" .
        Entah macam mana, secara tiba-tiba! Jalan jammed! yelah, raya nak dekat kan.. (^_^)v so secara tidak plannning pun kiteorang tergerak hati nak pergi putrajaya, kite orang tak pernah pergi putrajaya (k fine, kite orang kuno). Nak pergi putrajaya dari KL ni bukan kiteorang tahu sangat pun, so terpaksa lah call member aku yang lagi sorang tu untuk guide jalan.

         Kiteorang menjejakkan tayar kereta kat putrajaya pada pukul 9mlm, sampai kat putrajaya, kiteorang tak tahu nak pergi mana? pelik kan? (^_^) lastly kiteorang berhenti kat area masjid untuk makan malam, kalau tak silap restaurant tu nama dia Restoran Inai kot. Maybe? (-_-)v


Nampak tak Nur diwajah?
Credit to : Shiela Azwir

          Lepas je makan malam kite orang pergi ke dataran apa aku pun tak pasti, yang aku pasti kat situ orang main RC, (^_^) and banyak couple2 yang sweet2(kononnye la) kanak2 riang.. (^_^) dekat tasik dataran tu ada cruise, tapi sayang, kiteorang sampai malam, so dah tutup.. -_-"v Tapi ade jugak la nampak orang kahwin kat atas cruise tu kan.. wah, macam titanic dah aku tengok, yang itu betul2 sweet.. :)

         Tengah syok lepak2 tengok jam, pukul 11mlm.. -_-"v. Member pulak call ajak lepak USJ, dia baru bukak restoran, demi kawan, nak support punya pasal, gerak jer.. Lagipun lama tak jumpa dia kan?(lama tak lama a baru sebulan, ahakz) (^_^) Member baru bukak restoran kat area situ, share ngan abang dia, best la jugak. umur 19tahun dah ada bisnes, ITU YANG AKU JELES!

- END -
(^_^)v

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...