"Setiap airmata yang mengalir mampu menghilangkan rasa tertekan"

Hutan Lipur Kanching ( Air Terjun La Wei! )

Gambar dipetik dari google
Air terjun kanching

      Assalamualaikum dan selamat pagi!
      Wah, pagi-pagi lagi dah update entry, cadangnya nak update entry malam tadi, tapi badan terlampau penat dan penat sesangat. Balik-balik je terus mandi then baring, tak sampai beberapa saat. Aku rasa dah pagi? HAHA... 

       Korang pernah tak dengar Hutan Lipur Kanching? Semenjak dua menjak ni tempat tu semakin famous semenjak air dia jernih. Semalam aku baru je pergi, hehe.. ni la yang aku nak cerita ni, dalam banyak-banyak  tempat, aku rasa, sini la yang paling best , sebab apa? sebab dekat dengan rumah aku. hehehe..

       FYI, waterfall ni ada tujuh tingkat dan yg paling best atas sekali sebab ada jambatan yang melintasi air terjun. Try la google image tengok.. (^_^). Semalam, kiteorang perfi tepat-tepat 10 orang, ramai la jugak kan, 5 orang lelaki dan 5 orang perempuan, semua yang follow tu happening-happening gila!

        Macam-macam agenda yang dapat dilihat semalam, semua happening, makanan! hmm.. dua ekor ayam tuh, campur dengan mee goreng 10 bungkus, dan air berbotol-botol, mesti korang nak cakap : (diorang ni melantak ke apa?) Hehehe, yeap, mmg kiteorang melantak, membesarkan badan. Hihi

         Lagi satu nak cakap, yuran masuk dia RM1 satu kepala dan RM2 untuk parking(kereta) motor tak tahu la pulak kan, rasa nya free kot. Actually aku tak tahu dah nak cerita apa dah, nak tunjuk gambar pun, gambar takde, henset pun semua sayang, takut celup dalam air le tuh. BTW, sila la jatuh kan komen2 anda tu, Nanti kalau ada tempat lain lagi yang aku menjelajah aku update lagi ya! Satu Malaysia dah aku pusing! (^_^) insyallah hujung tahun ni atau awal tahun depan aku akan bergerak ke krabi island, aku nak buat budget spend, modal tak banyak dalam 1k termasuk passport dan Souvenior, nak ikut? Joomla! 

17 comments:

c'axoera ヅ said...

tingin nak gi mandi air terjun lagi...hehehe tapi takut pacat akakaka

Ahmoy Si Merah said...

hyee ^^ . saya tag awak dalam GA Iena Eliena , mari turut jadi yang tersenarai ^^ .

http://ahmoysimerah.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

thanks awak . nanti dah join bgtahu ziela ya ^^

Nurul Nadia said...

bstnyer..cuti-cuti malaysia

♥ Ain ♥ said...

air trjun yea tue ? haha . umah ain dekat gyle dgnn air trjun !
orgg pnggl sungai gnting sbb sngai tue , bbtol dari ats ! sejukk gylee . adehh , mcm nak buat entry plak kat sini . ehehe ! byobye !

Aboy93 said...

@c'axoera : air terjun ini tade pacat pun?? Air terjun mane yg ade pacat nih? Huhuhu

Aboy93 said...

Ahmoy si merah : Nanti sy melawat sana yer.. :)

Aboy93 said...

Nurul nadia : Bukan cuti sangat pun, cume amek masa sikit untuk pergi berjalan.. XD ni pun pergi btul2 lepas habis klas..

Aboy93 said...

@ain : Haha.. Buat la entry pasal air terjun genting tuh.. Sg sendat ker.. Kih3

aRa ❤ aFiq™ said...

da lama xg mandi kt air terjun..

azie namico said...

wah ! best nya mandi air terjun...

Alieza Dayasari said...

setuju dgn entry seorang blogger pasal blog ni. mmg cool n tenang. insyaallah akan berkunjung kembali.

Michelle Hopell said...

follow sini ..

Misz Mieza said...

Dah lama tak mandi air terjun.. Mesti best klu sesekali dapat berjimba ngan family or kengkawan mandi-manda, makan2 sampai muntah kat sini kan?

Btw, singgah sini & follow! Salam perkenalan.. ;)

Anonymous said...

Today, while I was at work, my sister stole my iPad
and tested to see if it can survive a thirty foot drop,
just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has
83 views. I know this is entirely off topic but I had
to share it with someone!
Here is my blog post ; play house

Anonymous said...

It's hard to come by knowledgeable people in this particular topic, but you sound like you know what you're talking about!
Thanks
Here is my website surveillance system

Anonymous said...

This paragraph presents clear idea in favor of the new users of blogging, that actually how to do
running a blog.
Also see my web site > water damage

Anonymous said...

Hi there, its good post conceгning media print, we
all underѕtand media is a fаntаstic source оf information.


My webpagе property damage insurance
my site - water damage cleaning service

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...