"Setiap airmata yang mengalir mampu menghilangkan rasa tertekan"

EP11-AKU SEORANG BLOGGER


sambungan daripada - EP10-AKU SEORANG BLOGGER



Hakim memandang ke arah suara itu .

Alangkah terkejutnya Hakim apabila melihat Ilya yang memangilnya .

Hakim terpaku seketika .

Ilya kelihatan anggun sekali memakai baju kurung moden berwarna putih . Kecantikkan gadis itu makin terserlah . Tergugat iman Hakim dibuatnya . 'Kalaulah dia ni jadi bini aku' , bisik nakal hati Hakim .

"Apa kau buat kat sini ?!!" , tanya Ilya dengan nada yang agak kasar .

Hakim tergamam untuk kali kedua . Tidak mengangka gadis yang selama ini 'lemah lembut' baginya , bolah bersikap kasar padanya .

"Agak2 lah wei , salam tak ada terus serang aku ?" lawan Hakim .

"Arrh , kalau dengan kau tak perlu semua tu ! Apa kau nak ?!" , lagi sekali Ilya bersikap kasar .

"Salahkah aku datang ? Salahkah jika aku ingin melihat kau bahagia ? Salahkan jika aku ingin mengucapkan selamat berbahagia pada kawan aku ?" , bertubi2 soalan yang diajukan Hakim pada Ilya .

Dalam diam , hati Hakim terguris dengan sikap Ilya . Hatinya sebak , dia terasa seperti hendak menangis !

'Cover2 ! Jangan lemah depan minah ni ! Control macho kau tu sikit !' , bisik hati Hakim .

Namun begitu , Ilya telah dapat membaca raut wajah Hakim . Ilya tersenym puas . Ternyata rancangan dia dan Fariq berjalan dengan lancar .

"Sejak bila aku berkawan dengan kau ?!!" , bentak Ilya .

Fuh , hilang semua keayuan Ilya ketika itu .

'Pergh , ganas juga rupanya minah ny ! Tak sangka aku !' , sekali lagi hati Hakim berbisik .

Pada masa yang sama , kelihatan seseorang sedang tertawa berdekeh dekeh sambil memerhatikan tingkah laku mereka berdua disebalik langsir ...................



Sambungannya di EP12-AKU SEORANG BLOGGER

9 comments:

Fariq said...

wah pestime tgk aboy tak mengarut,, hehe,, nice story,, tapi aku tetap sedih,, watak fariq tak muncul dlm episod ni..

nur aisya humaira said...

Assalam aboy..
woww,boleh tahan aboy wak cite..wakaka..:)

scha al ahmad said...

hahaha..
kn ada nma fariq 2..
=)
ilya mganas..=)

rossoneri said...

ngeee episod 11 sudah siap!

http://rosmilanista.blogspot.com/2011/01/ep12-aku-seorang-blogger.html

Siti Safiyyah said...

wahh tetibe ilya jadi brutal la pulok.. hahaha ;p

♥NuR SyAFiQah♥ said...

sumpah makin menarik..xsbr ak nk smbung cite dy lak :)

Fina Fento said...

haaa..jangan main - main dengan ilya suhana. kan dah kena..

oh kejap. plan je ke ni?

Saya tulis episod ke empat :P

AISHA INANI said...

EPISOD 18 (penutup) telah siapp!
yeahaaa.. jempot baca! hee..

http://aishawhatever.blogspot.com/2011/02/episod-18-aku-seorang-blogger-penutup.html

mOoN said...

comey jek crita ni aboy...baru berkesempatan mengomen...:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...